Nieuwsbericht

RAW en Duurzaamheid

Profielfoto van Albert Haveman
24 oktober 2022 | 2 minuten lezen

In januari begon Albert Haveman aan de opdracht om duurzaamheid praktisch toepasbaar te maken in RAW. Achter die opdracht zat de ambitie en overtuiging dat wanneer we in staat zijn duurzame aspecten in de RAW systematiek te verankeren, we daarmee met circa 10.000 contracten per jaar een enorme impact kunnen maken. Niet voor onszelf, maar om de sector juist te helpen bij het halen van de klimaatdoelstellingen.

"Ik hou mij dus dagelijks bezig met duurzaamheid. Ik hoor u denken: ‘Wie niet?’ Klopt helemaal. Gelukkig begint iedereen te beseffen dat zij onderdeel van het probleem èn de oplossing zijn en actief bij zullen moeten dragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen. En daar wil ik het even over hebben.

Verwacht namelijk niet dat CROW u een panklaar recept voorschotelt. Samen met u willen wij het kookboek verbeteren, uitbreiden, nieuwe recepten toevoegen en duurzame producten onder de aandacht brengen. Samen uitproberen, proeven en delen. En als dat nodig is veranderen we ook onze manier van koken.

Blijkbaar hadden we ook een Gordon Ramsey nodig in de vorm van de klimaatcrisis om ons wakker te schudden. Het is niet voor niets dat 80 voorname Infra bobo’s zichzelf 5 dagen op Terschelling hebben opgesloten om vervolgens te concluderen dat er echt een wezenlijke verandering nodig is. Anders rijden we over 10 jaar allemaal elektrisch maar zijn de files ook 10 keer zo lang. Laten we dat besef omzetten in commitment. Naar onszelf, naar elkaar en naar de wereld.

Daarom willen we ook op RAW.nl meer aandacht geven aan RAW en duurzaamheid."

Introductie themapagina ‘RAW en duurzaamheid’

Een nieuwe themapagina! Is dat nodig? Jazeker. CROW wil meer impact maken op het bereiken van de duurzame doelen waar de sector voor gesteld staat. Daarom hebben we een Programma Duurzaamheid, met als doel om alle relevante producten van CROW eind 2026 te laten voldoen aan de meest recente, duurzame criteria of dat ze daaraan bijdragen.

RAW is onderkent als één van die relevante producten welke in belangrijke mate bij kan dragen aan de realisatie van de doelstellingen ten aanzien van circulariteit, klimaatadaptatie en emissiereductie. Met elke duurzame oplossing die in de RAW-systematiek wordt verankerd maken we een enorme impact. Immers, per jaar worden er circa 10.000 werken met RAW uitgevoerd!

Met deze themapagina zoeken we de interactie met jullie. De opgaves op het gebeid van duurzaamheid vereisen namelijk het hebben en delen van kennis en inzicht om in te spelen op ontwikkelingen en behoeften, het elkaar voeden met nieuws en best-practices en het bieden van een plek voor vraag en antwoord. Hiermee willen we jullie als RAW-gebruikers helpen bij het halen van jullie doelstellingen.
De aankomende tijd zullen we deze themapagina verder gaan vullen met relevante informatie en kennis. Heb je zelf een bijdrage voor deze themapagina? Deel dat dan vooral met barbara.hasselaar@crow.nl; community manager RAW.

Kortom, meld je aan voor de themapagina RAW en duurzaamheid!
Dit kan eenvoudig door:

  1. een profiel aan te maken op RAW.nl.
  2. Daarna te klikken op je profiel,
  3. Kies voor expertise waarna onderstaand overzicht verschijnt.
  4. Vink hier je interesses aan én vink aan wat jouw expertise is.

Heb je al een profiel? Volg dan de stappen 2 t/m 4.

Heb jij wensen, ideeën of tips voor Duurzaamheid in RAW? Neem dan vooral contact op met Albert.Haveman@crow.nl; projectleider RAW en Duurzaamheid