Nieuwsbericht

Voortgang Herziening RAW hoofdstuk 42 Betonconstructies

Profielfoto van Maranda Ruhulessin-Verhoeven
25 juni 2024 | 1 minuut lezen

Met de werkgroep voor RAW Hoofdstuk 42 Betonconstructies zijn wij voortvarend van start gegaan en inmiddels 7 maanden verder heeft de werkgroep, die onder het deelprogramma Verduurzaming RAW valt, de herziene concept teksten met betrekking tot de Standaard RAW Bepalingen weten te overhandigen. Dit is een mooie prestatie want de weg ernaar toe bracht diverse uitdagingen met zich mee.

Een van de uitdagingen is om een versnellingstraject toe te passen, gezamenlijk korte slagen maken maar wel de bespreekbare elementen scherp houden. Gedurende het versnellingstraject communiceren wij via PortalTalk, hanteren wij vanuit PortalTalk een planning waarbij het mogelijk is om de tijdsduur en inzet capaciteit scherp op het vizier te houden en bij te sturen daar waar nodig is zoals de inzet van een extra gezamenlijke werkproductiviteit.

Naast de herziening worden ook de duurzaamheidsaspecten besproken en meegenomen. Deze leiden tot interessante en leerzame discussies.

Inmiddels zijn we bezig met het herzien van de Resultaatbeschrijvingen welk in ons aankomend werkgroepoverleg zullen worden besproken.

Vanuit CROW kunnen we oprecht zeggen dat onze werkgroep uit proactieve leden bestaat met een voorzitter die goed de verbinding met ons allen weet te bewerkstelligen.

Dit alles zal er toe leiden dat we in de Standaard 2025 een geheel herzien hoofdstuk hebben waarin alle van toepassing zijnde duurzaamheidsitems zijn meegenomen.

Wil je meer weten over de RAW-werkgroep Betonconstructies of een sparringsmoment inplannen dat kan via de Projectleiders Maranda.Verhoeven@crow.nl of Henk.Kuipers@crow.nl

Benieuwd naar wat de werkgroep gaat opleveren?
Dat lees je terug in het bericht over de installatie van de werkgroep eind november 2023.