RAWie ben ik? John Havekes van Provincie Gelderland
Naam: John Havekes
Werkzaam bij: Provincie Gelderland
Functie: projectleider bij de afdeling beheer en onderhoud
Hobby’s: Naast mijn werk bij de provincie ben ik ook nog vrijwilliger bij de brandweer en ga ik in het weekend vaak met de mountainbike de Veluwse bossen in.
Hoe ben jij terecht gekomen in het ‘RAW werkveld’
Vanuit de organisatie ben ik benaderd of ik zitting wilde nemen in de werkgroep die hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering” van de Standaard 2015 tegen het licht gaat houden. De meeste kennis verzamelt CROW via werkgroepen. Hierbij zitten professionals van CROW, overheid (Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen) en het bedrijfsleven (aannemers, vervoersbedrijven, toeleveranciers) bij elkaar komen om kennisvragen uit te werken en antwoorden te formuleren op onderzoeksvragen.
Hoe lang ben je hierin al werkzaam?
Als het gaat om de werkgroep hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering” die is nu ongeveer anderhalf jaar actief en zal stoppen zodra de Standaard 2020 gedrukt gaat worden. Ik denk we een keer of 12 een overleg hebben gehad in Ede.
Wat vind jij het mooiste aan je werk?
Het voordeel van zitting hebben in een RAW werkgroep is dat je mee kunt denken en discussiëren over de bepalingen die opgenomen worden in de Standaard bepalingen.
Wat is jouw belangrijkste vraag/behoefte/wens rondom de RAW-systematiek?
Mijn behoefte/wens is dat we een RAW-systematiek hebben welke duidelijk omschreven is voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer en rekening houdend met elkaars belangen.
Geef aan bij welk(e) RAW thema’s/onderdelen jij betrokken bent? En geef kort aan vanuit welke rol of werkzaamheden.
Ik ben betrokken bij de werkgroep hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering”. Ik heb daar vanuit de opdrachtgeverskant zitting in genomen. Daarnaast ben ik vanuit mijn rol als projectleider bij de Provincie Gelderland vooral bezig met voorbereiding en directievoering van diverse onderhoudsbesteken. Dit betreffen vooral bestekken op groengebied, zoals onderhoud of planten van bomen of onderhoud aan faunavoorzieningen.
We zijn druk bezig met de opmaat naar de RAW 2020. Welke verbeterpunten zie jij liggen/zijn in ontwikkeling met name op het verder inhoudelijk uitbreiden van de RAW 2020?
Vanuit mij rol in de werkgroep hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering” is het belangrijk dat we de inhoud goed updaten naar de RAW 2020.
Waarvoor kan men bij jou terecht op het gebied van de RAW-systematiek?
De RAW heldesk van CROW is in bijna alle gevallen de juiste ingang wanneer er inhoudelijke vragen zijn over de RAW-systematiek. Hiervoor is op de RAW website ook de pagina Ondersteuning ingericht of zijn er over veel onderwerpen RAWeetjes geschreven.
Aan welke RAW-expert geef jij het estafettestokje door? En waarom?
Ik draag mij stokje over aan Henk Labordus. Hij is ook werkgroeplid van hoofdstuk 62 “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering”.